2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Išvyka į Ukmergę ir Anykščius gabiems ir sunkiau gyvenantiems mokiniams


          Dainavos ir Panemunės gyvenamosios teritorijos bendruomenės tarybos sprendimu š.m. liepos 18 dieną organizuota išvyka į Ukmergę ir Anykščius gabiems ir sunkiau gyvenantiems mokiniams.
          Išvykos tikslas - ugdyti mokinių pilietinį bei tautinį brandumą, pasireiškiantį pagarba tautos kultūrai, istorijai, dėkingumu protėviams.
          Ukmergėje mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti senamiestį, kuris mažai buvo paliestas pasaulinio karo, užlipti ant piliakalnio, nuo  kurio galėjo pamatyti kaip Ukmergėlės upelis įteka į Šventąją bei gražius Ukmergės miesto vaizdus.
        Anykščiuose mokiniai matė Aukštaitijos siaurąjį geležinkelį kartu su stotimi, muziejumi bei turėjo galimybę pasivažinėti siauruoju geležinkeliu. Mokiniai aplankė Antano Baranausko, Antano Vienuolio ir Jono Biliūno memorialinius muziejus, susipažino su šių iškilių asmenybių gyvenimu ir veikla.
       Šalia A. Baranausko klėtelės esančiame pastate mokiniai turėjo galimybę pamatyti Stanislovo Petraškos akmens tapybos parodą. Čia eksponuojami anykštėno tautodailininko paveikslai, sukurti originalia technika.
       Nuvykome ir prie Puntuko akmens, kuris stūkso Anykščių šilelio kraštovaizdžio draustinyje, netoli Šventosios. Bandėme apglėbti, pamatuoti akmenį. Mokiniai matė Puntuko akmenyje iškaltus lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno bareljefus ir skaitė jų testamento žodžius lietuvių tautai,  jausdami jiems pagarbą ir dėkingumą.
       Taip pat lankėmės Arklio muziejuje Niūronyse. Čia mokiniai sužinojo kokių arklių esama Lietuvoje, kokia jų paskirtis, artimiau susipažino su senovės amatais: kalvininkyste, audimu, duonos kepimu, puodžių darbu. Drąsiausi turėjo galimybę pajodinėti.
Mokiniai keliaudami lavino bendravimo įgūdžius ir grįžo kupini neišdildomų įspūdžių.



        

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą